Органи Національної поліції України як суб’єкт запобігання та протидії корупції в Україні (Право і безпека, 2019)
Розглянуто правовий статус органів Національної поліції України як суб’єкта запобігання та протидії корупції. Обґрунтовано доцільність використання єдиної конструкції «суб’єкт запобігання та протидії корупції». З’ясовано, що поліція як такий суб’єкт реалізує свої повноваження як у внутрішньовідомчих відносинах, так і у зовнішніх. Описано авторське бачення сутності поліції України як суб’єкта запобігання та протидії корупції. Установлено недоліки правового регулювання правового статусу поліції як суб’єкта запобігання та протидії корупції та запропоновано шлях вирішення деяких із цих проблем.
Keywords: органи Національної поліції України; антикорупційна діяльність; запобігання та протидія корупції; суб’єкти запобігання та протидії корупції; правові засади запобігання та протидії корупції; поліція